- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 0.8 |
Tvaroh tvrdý průměr | 30 |
Džem průměr | 30 |
Vejce celá průměr | 12 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mléko polotučné průměr | 135 |
Cukr průměr | 25 |
Droždí | 5 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, skořice mletá
Energetická hodnota celkem: 3437 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme, až vznikne řídké těstíčko, které necháme na teple vykynout. Do vykynutého kvásku přidáme zbylé vlažné mléko, rozšleháme vejce, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citronu, sůl a zbylou dávku prosáté mouky, směs pečlivě promícháme a necháme opět částečně vykynout. Vykynuté těstíčko naléváme do tukem vytřených lívanečníků a lívance pečeme po obou stranách dorůžova. Při expedici obalíme upečené lívanečky v moučkovém cukru se skořicí nebo potřeme tence marmeládou a posypeme strouhaným tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.